Barokopera

In 2005 waagde het ensemble zich voor het eerst aan de barok opera. Uiteraard werden tijdens de gewone concerten vaker delen uit die werken ten gehore gebracht, maar nu ging het om echte uitvoeringen, die tot stand kwamen met medewerking van andere amateurensembles
In 2005 werd met het Liefdesliederenkoor Purcell's King Arthur uitgevoerd. Onze eerste echte scenische uitvoering waarover zeer weinig bewaard is gebleven.
In 2007 werd de voorstelling Ariadne op Naxos uitgevoerd, gebaseerd op een door leidster Arwen Bouw geselecteerde muziek van verschillende componisten die zich lieten inspireren doorr de tragedische wederwaardigheden van Ariadne. Geen opera in de strikte zin van het woord dus, maar qua genre stellig barok opera, waarin het scenische element werd verzorgd door theater ensemble Triomphe & Enchantement van Frank Perenboom.
In 2009 speelden we wederom met Triomphe & Enchantement, maar ook met Capella Apeldoorn onder leiding van Dik de Weeger de opera Venus & Adonis van John Blow. Naast twee uitvoeringen in de eigen regio was het stuk een van de toppers (lees recensie) op het Festival Oude Muziek Hoorn.
In november 2018 speelden we in Oosterbeek en Warnsveld een concertante uitvoering van Blow's Venus & Adonis
(klik hier naar de betreffende concertpagina).
Foto-impressies van de drie laatstgenoemde uitvoeringen kun je zien via onze fotopagina.