Alleen samen maken we muziek

Je wilt ook in coronatijd, of júist dan, muziek maken. Maar met een heel orkest kan dat natuurlijk niet goed. Daarom hebben we drie groepen gevormd die afzonderlijk hebben gerepeteerd, deze keer onder leiding van barokcelliste Elske Tinbergen. U hoort dus eigenlijk drie miniconcertjes.
Eerst speelt een strijkersgroep Italiaanse muziek die veelal in de San Marcobasiliek in Venetië heeft geklonken. Vervolgens komen de blazers aan de beurt met een concertje op basis van Franse Noëls. Dat waren in die tijd heel populaire volkse melodieëen voor in de Kersttijd, nu in een bewerking voor fluiten, hobo's en fagot, een mooi combinatie.

Tenslotte voeren we een adventscantate uit: Furcht und Klagen van de Duitse componist Graupner. Een cantate voor één stem: sopraan Chris Hilkens. Deze cantate voor sopraan, strijkers entoetsinstrument nodigt uit tot bezinning, maar loopt ook vooruit op het blijde Kerstfeest.
Drie heel verschillende concertjes. Om in de stemming te komen.

We organiseren dit concert voor iedereen coronaveilig. Vooraf reserveren is daarom verplicht.

We zouden dit programma spelen op 28 november 2020 in de Martinuskerk in Warsnveld.
De maatregelen in verband met de corona-crisis noopten ons dit concert af te gelasten
Om de repetitie-inspanningen te belonen hebben we voor onszelf en enkele betrokken vrijwilligers corona-proof toch geconcerteerd. Bekijk hier de foto-impressie.

terug