Much Ado - 400 jaar Shakespeare   (april 2016)
Ter gelegenheid van de 400ste sterfdag van William Shakespeare organiseert Het Colofon in Arnhem i.s.m. Het Zutphens Barok Ensemble een speciaal concert waarbij je niet alleen muziek uit de tijd van Shakespeare kunt beluisteren, maar ook teksten van Shakespeare.
Tekst en de muziek sluiten op elkaar aan. Zo klinkt er muziek uit The Fairy Queen (Purcell), dat gebaseerd is op de Midsummer Nigths Dream. Er worden sonnetten voorgedragen en daarbij is muziek te horen van o.m. Henri Purcell. Verder klinkt er muziek van Dowland, gecombineerd met tekst uit tragedies. Een lach en traan.
De muziek wordt ten gehore gebracht door spelers uit het Zutphens Barok Ensemble, met Titus Beentjes op theorbe, Norbert Kunst op blokfluit en sopraan Britta Verboom.
De teksten zijn geselecteerd en worden voorgedragen door Janneke Stam, bijna afgestudeerd in de Engelse letterkunde.

Enkele dagen eerder gaf Loes Coleman bij Colofon een lezing over Shakespeare mede in relatie tot dit concert bij Colofon.

Colofon is een boekhandel annex "activiteitencentrum in oprichting" in de binnenstad van Arnhem, gevestigd in een voormalige bioscoop. De bovenzaal, met een prachtig gewelfd houten plafond, kan worden omgebouwd tot concertruimte met een 100 plaatsen en een zeer goede akoestiek. De moeite waard om een kijkje te nemen!
De ZBE-spelers waren enthousiast om op deze manier muziek en literatuur met elkaar te kunnen verbinden en samen te werken met Colofon.

Dit programma werd gespeeld op zondag 24 april 2016 bij Het Colofon, Bakkerstraat 56 in Arnhem.

terug