De Tuin van Telemann   

Georg Philipp Telemann stierf 250 jaar geleden, 86 jaar jong en tot in zijn laatste jaren buitengewoon creatief. Met zijn sprankelende, meeslepende en originele muziek was hij in zijn tijd (in Europa) wereldberoemd..
Waar hij de tijd vandaan haalde snappen we niet, want hij schreef meer dan Bach en Handel bij elkaar, maar Telemann was ook een fervent tuinierder met een eigen, veelkleurige bloementuin. Zijn vriend Handel stuurde hem eens geen partituren maar bloembollen.
In dit concert plukken we de meest verschillende bloemen uit Telemann’s tuin. We kiezen drie concerten voor diverse bezettingen: traverso en blokfluit, gamba en blokfluit, viool, hobo en twee traverso’s.
De duurste bloem die we plukken is ‘La Bourse’, een suite over een bankcrash in 1710. In de ‘Grillensymphonie’ hoort u hoeveel krekels in de tuin aanwezig zijn.
We nodigen u van harte uit om van dit rijk geschakeerde boeket te komen genieten!
We spelen dit programma op zaterdag 25 november in Zutphen en op 26 november in Rekken.


Download hier het programma voor Zutphen met toelichting.
In Rekken wordt dit programma nog aangevuld met 'Nun komm der Heiden Heiland', een korte, maar zeer stemmingsvolle cantate voor de eerste zondag van de advent, met sopraan Britta Verboom.
Toegang vrij, vrijwillige bijdrage na afloop. Op de agendapagina vindt u de exacte locatiegegevens.